Afgelopen week is de man van de Monumentenwacht geweest en hij had een aantal op- en aanmerkingen. Vorige week had Erwin de achterzoom van een van de roeden al opnieuw vastgezet maar de Monumentenwachter constateerde dat er op verschillende plaatsen nog teveel speling op het hekwerk zat. Dus hebben Piet en ik de hekscheien waar nodig beter vastgezet door de spieën aan te slaan en opnieuw te borgen met een spijkertje erachter. Sommige spieën bleken behoorlijk verrot dus die hebben we vervangen.

Ook de spitijzers bij de askop hebben we een paar slagen aangedraaid en de ijzerbalk hebben we ook wat strakker opgespied.

Tot slot bleek die ene, oudste, kruipaal nu toch echt verrot dus die wordt de komende week vervangen. Maar dat is een behoorlijk karwei dus daar moeten we even moed voor verzamelen.

We hebben 's ochtends niet gedraaid, maar Bart en Onno hebben 's middags spelt en tarwe gemalen. Het weer was behoorlijk wisselvallig, vanuit de tuin heb ik verschillende zeilvoering gezien gedurende de middag.